Zo ziet een goede LinkedIn profielfoto er uit

Bijgewerkt: 20 jul 2019

Als jij door LinkedIn scrollt, wat valt jou dan op? Kom jij ook nog mensen tegen met een foto van vakantie of een selfie? Zo'n foto oogt niet erg professioneel, toch? Trekt het jou de aandacht of scroll jij dan sneller door? Het doel van een goede foto op LinkedIn is natuurlijk wel dat iemand even blijft 'hangen' of nog beter: je profiel gaat bezoeken.

Natuurlijk wil je gaan voor de foto die aanspreekt en waardoor mensen doorklikken naar jouw profiel. In dit artikel lees je wat nu een goede profielfoto is voor LinkedIn.


De eerste indruk

Geen profielfoto op LinkedIn is eigenlijk niet meer van deze tijd. Zelfs wordt er tegenwoordig naar een foto gevraagd wanneer je solliciteert. Mensen zien graag wie ze voor zich hebben. Een foto kan namelijk al heel veel zeggen over jou als persoon. Je ogen en je houding kunnen al een heleboel over jou als persoon vertellen. Zelfs kleding is een belangrijk punt. Kies voor kleding wat bij je beroep past. Hoe je het ook went of keert, jij bent je eigen visitekaartje, de juiste uitstraling is dus van groot belang.


Swipe naar links of klik op de pijltjes


Wat is dan wel een goede foto voor LinkedIn?

Een profielfoto voor je privé Instagramaccount of Facebookaccount is natuurlijk anders dan een profielfoto voor LinkedIn. LinkedIn is een zakelijk medium waar connecties worden gelegd, waar je kunt solliciteren of aan opdrachten komt. Zorg voor een rustige of passende achtergrond. Ik heb een paar voorbeeldfoto's hier boven. Deze foto's heb ik gemaakt om tegelijk ook het verhaal van deze personen te vertellen. De omgeving waar deze foto's zijn gemaakt zegt bijvoorbeeld heel veel over deze persoon. Een foto voor LinkedIn wordt altijd rond of vierkant uitgesneden. Een groot deel van de foto zie je niet. Door de scherptediepte in de foto ogen deze foto's een stuk rustiger. Er wordt ook vaak gekozen voor een effen achtergrond, bijvoorbeeld in het zwart of wit. Daarnaast is het belangrijk dat je een recente foto gebruikt. Het is een goede investering om eens in de paar jaar een nieuwe foto te (laten) maken, zodat jouw profiel up-to-date blijft.


Test jouw LinkedIn profielfoto

Ben je wel benieuwd wat jouw score zou zijn van je huidige of nieuwe profielfoto? Op Photofeeler.com kun je je profielfoto laten beoordelen. Altijd leuk om te zien hoe anderen reageren op je profielfoto. Dit kan overigens ook voor een profielfoto voor Facebook bijvoorbeeld.


De uitslag van de foto die ikzelf had ingestuurd

Ik kan je helpen!

Zie jij het niet zitten om zelf te gaan stoeien met je mobieltje of camera? Dan heb ik een mooi aanbod voor jou. De maand september gaat bij mijn centraal staan om de perfecte LinkedIn foto en daarom bied ik alléén in september een LinkedIn Mini Shoot aan. Als je denkt: 'Oh, maar september is altijd al zo druk!', dan kan ik je geruststellen. Ook met die reden is het een mini shoot en zal dan ook maar ongeveer een kwartier van je tijd in beslag nemen. Wil je nu meer weten over deze mini shoot? Neem dan contact met mij op. Ik beantwoord graag al je vragen!


#fotoshoot #linkedin #linkedinfotoshoot #zakelijkportret #bedrijfsportret #profielfoto

29 keer bekeken0 reacties

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie