Zelf mooie foto's maken met je telefoonIk druk iedereen graag op het hart dat je herinneringen moet maken en het liefst ook nog even vast te leggen. Op sommige momenten kan er niet altijd een fotograaf bij zijn. Wellicht had je helemaal niet verwacht dat dit zou gaan gebeuren. Gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal een telefoon met best een aardige camera. Daar kun je best wel hele leuke plaatjes mee maken! Hoe? Dat vertel ik je graag in dit artikel.


Maak gebruik van je grid

Je wattes? Je grid zijn de lijntjes die je aan en uit kunt zetten in de camera. Ook op je telefoon kan dit. Sommige verafschuwen deze functie. Maar het heeft wel degelijk een zeer prettige functie. Zo kun je niet alleen zorgen dat alles netjes recht op de foto staat. Maar hiermee kun je ook goed je compositie (standpunt) bepalen.


Liever niet inzoomen

Hoewel de camera's van onze telefoons best aardig van kwaliteit zijn, is de zoomfunctie toch wel wat achter gebleven. Je kunt er beter voor kiezen om dichterbij je onderwerp te gaan staan. Let wel op dat je lens altijd een kleine groothoek heeft. Als je te dichtbij gaat staan, kan het zijn dat je kleine vervormingen krijgt in je foto. Dit zou je eventueel wel kunnen bijwerken in een bewerkingsapp.


Flits alleen als het écht nodig is

Ik ben zelf sowieso geen fan van flitslicht. Maar dat ter zijde. De flitser van je telefoon is alles behalve flatteus. Daarnaast kun je de hoeveelheid wat je flitser afgeeft niet instellen. En wanneer je een telefoonhoesje hebt (met een opvallende kleur bijvoorbeeld) kun je zelfs een vervelende kleurzweem krijgen.


Gebruik opzetlensjes

Hier ben ik dan weer wel groot fan van. Zelf heb ik ook een setje opzetlensjes, waar ik toch wel regelmatig gebruik van maak. Zo ook met de foto die je hierboven ziet. Die heb ik gemaakt met de macro opzetlens. Deze foto heb ik vorig jaar gemaakt als download om als achtergrond voor je telefoon te gebruiken. Ik heb hem nog steeds als achtergrond in mijn whatsapp overigens.

Goed, ik dwaal af. Maar zo zie je maar dat je zelfs met je telefoon echt hele mooie foto's kunt maken!


Maak meer dan één foto

Of ik nou fotografeer met mijn telefoon of met mijn spiegelreflex, ik maak áltijd meerdere foto's. Dit zit er bij mij zo in gebakken en het heeft alleen maar voordelen. Je handen zijn niet altijd even stil. Misschien beweegt je onderwerp opeens. Je hebt niet goed scherpgesteld. Allemaal redenen om even iets meer tijd te steken in het maken van een foto. Daarnaast is het ook goed om eens te wisselen van compositie. Probeer even het een en ander uit. Misschien wordt je foto dan nóg mooier dan je in gedachten had.


Met deze tips kun je in elk geval ook zelf mooie foto's maken. Maak jij eigenlijk veel foto's met je telefoon? Laat het me hier onder dit artikel even weten!#telefoonfotografie #telefoonfoto #fotografietips #tipsvoorfotografiemettelefoon #tipsvoorfotografie

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie