Wegwerpcamera? Terug van weggeweest en analoog is super hip!Weet jij dat nog, dat je vroeger een wegwerpcamera kocht voor vakantie? Ik weet dat dus maar al te goed. En fantastisch vond ik dat ding! Wat ik het leukste vond? Dat ik aan het eind van de vakantie mijn foto's kon laten ontwikkelen. Wat is jouw herinnering met dit - inmiddels weer - hippe ding?


De camera van nu

Toch heeft de camera van nu ook zo zijn voordelen natuurlijk. Je ziet meteen wanneer een foto onscherp is of niet juist belicht. Je kunt de mislukte foto's meteen deleten en een vol rolletje is ook geen issue, mits je voldoende geheugenkaartjes bij je hebt. Die geheugenkaartjes zijn overigens natuurlijk super compact, dus je kunt er lekker veel meenemen.


De wegwerpcamera

Analoog begint zo langzaam echt een come back te maken. Niet zo gek ook, want het is ook hartstikke leuk! Wat het zo leuk maakt? De spanning wat er van je foto's terecht is gekomen. Zijn ze wel gelukt? Moet je terug naar de plek? En soms kun je het gewoon niet overnieuw doen, bijvoorbeeld als je ver weg op vakantie was of bij bepaalde weersomstandigheden.


Een wegwerpcamera vergt dus veel uitdaging. En tegenwoordig wordt dat weer heel erg gewaardeerd. Je moet veel beter letten op licht, omgeving en je hebt geen mogelijkheid om de sluitertijd te bepalen. Je camera klikt gewoon maar wat, dus het is handig als je zelf goed op let wat je doet. Zo zijn de foto's van een wegwerpcamera in de avond vaak minder goed, omdat je niet met je sluitertijd kunt spelen. Kortom, het is echt een uitdaging om toch mooie plaatjes te schieten!


Toch kun je ook zelf er wat aan doen. Hoe? Dan moet je een doka (afkorting voor donkere kamer) maken. Een doka is een ontwikkelingsruimte voor foto's. Deze ruimte is vrijwel helemaal donker, zodat de foto's zo min mogelijk worden 'verpest'. In deze doka heb je dus wél invloed op licht in je foto. Zo kun je op een ouderwetse manier bijvoorbeeld overbelichten, doordrukken of onderbelichten.


Zou jij anno nu ook een wegwerpcamera kopen?


#wegwerpcamera #doka #vakantiekiekjes #vakantie #vakantiefoto


* Dit artikel bevat affiliate links

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie