Waarom krijg ik geen onbewerkte foto's na mijn fotoshoot?


Je hebt net je fotoshoot achter de rug en je bent super benieuwd naar de foto's. Groot gelijk! Maar ik ben zeker net zo benieuwd als jij. Dat kleine schermpje op mijn camera geeft natuurlijk een goede eerste indruk, maar op mijn laptop kan ik alles nog veel beter bekijken. Toch krijg ik, ook na de bewerking, nog wel eens de vraag of ik de onbewerkte foto's wil sturen. In dit artikel vertel ik je waarom ik dat niet doe.


Rauwe beelden

Als eerst, ik fotografeer enkel in RAW. In wattes? Om het je gemakkelijk uit te leggen, RAW is een bestand wat nog bewerkt moet worden. Zie het als de negatieven van vroeger. Deze gingen eerst door een doka heen. Dat gebeurt nu ook nog steeds, maar dan digitaal. Aan deze bestanden heb je zelf helemaal niks. Je kunt ze ook niet gewoon zomaar openen op je pc of laptop.

Ook maak ik altijd een strenge selectie van de foto's na een fotoshoot. Ongeveer een kwart van de foto's, die ik tijdens de fotoshoot gemaakt heb, komen door deze selectie heen. Dat zijn de foto's die ik ga bewerken.


Mijn handtekening

Daarnaast kies je voor mij en mijn stijl. Wat ik ook wel mijn handtekening noem. Mijn stijl is een herkenbaar stukje van de foto. Het zou heel raar zijn als ik naar jou een onbewerkte foto stuur, waar jij vervolgens met een Instagram filter overheen gaat. Zo zou ik nooit mijn foto's afleveren.

Het is dus voor mij (en elke andere fotograaf) van belang dat ik mijn foto's bewerk in mijn eigen stijl. De één vindt deze stijl geweldig en de ander niet. Gelukkig maar dat er heel veel fotografen zijn, want ieder heeft zo zijn eigen stijl. Zijn eigen handtekening.


Afdrukken

En dan wanneer de foto's klaar zijn, mag jij je favorieten in je online album uit gaan kiezen. De foto's die je uitkiest krijg je toegestuurd en dit is gelijk in een hoge resolutie waardoor je het kunt laten afdrukken. Je kunt je foto's via mij laten afdrukken. Je bent dan verzekerd van een goed resultaat. Wanneer je voor een externe drukker kiest, ligt dat buiten mijn macht om. Ik weet namelijk niet waar ze de foto's mee drukken en dat kan invloed hebben op het resultaat. Natuurlijk ga ik voor het beste resultaat.


Wil je nou meer weten over foto's afdrukken? Je mag altijd contact met mij opnemen voor meer informatie!

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie