Terugblik op 2019 | Van buiten naar binnen, één jarig bestaan en meer...

Nog 9 dagen en dan gaan we het nieuwe jaar in. Een nieuw jaar met een hoop nieuwe herinneringen en belevenissen. Maar voor nu; wat is er allemaal het afgelopen jaar gebeurt? Want er is een hoop gebeurt en veranderd. Daarom neem ik je in dit artikel mee in alle ins en outs van het afgelopen jaar!


Van buiten naar binnen

In het begin van het jaar stond ik nog vrolijk buiten te fotograferen. Ik kroop (soms letterlijk) over de grond voor de mooiste en leukste foto's. Toch werd het steeds moeilijker, naar mate het beter weer werd. De pollen kwamen weer in de lucht. Nu is dat helaas niet het enige wat mij deze manier van foto's maken heeft bemoeilijkt. Ik heb letterlijk deze manier uit mijn aanbod moeten schrappen. Met hyperreactiviteit is dat gewoon niet te doen.

Na elke shoot in de lente en zomer lag ik weer op bed. En van de één op de andere dag vond ik dat het zo niet langer meer kon. Het moest gewoon anders. Dat heeft me dan ook (enorm) aan het denken gezet, want een pand huren is vrij duur. Daarnaast ben je gebonden aan een bepaalde locatie. Dat moest anders kunnen en probeerde ik het uit om bij mensen thuis een fotostudio op te zetten. Dit bleek een mega succes en natuurlijk blijf ik dit doen in 2020. De buiten fotoshoots? Dat blijven uitzonderingen en bij voorkeur alleen in de herfst en winter. Het zijn niet de meest populaire maanden, maar gelukkig kan ik je met mijn mobiele fotostudio verzekeren van een fotoshoot, warm en droog!


Één jaar!

Ook bestond op 31 juli 2019 Simone Haneveer Fotografie alweer 1 jaar. HOERA! Maar dit heb ik niet echt kunnen vieren. Het valt natuurlijk midden in de zomervakantie. Toch is het niet helemaal geruisloos voorbij gegaan. Ik heb mooie nieuwe plannen gemaakt (zie hierboven) en daarmee aan de slag gegaan. In een jaar kan veel gebeuren. Dat weet ik wel. Want het in nogal een verschil om van buitenshoots naar binnen te gaan. En dan ook nog met een mobiele studio. Maar het is me meer dan waard. Stiekem vind ik dit nog leuker. Stiekem merk ik ook dat ik nog meer uit mezelf haal.


De herinnering

In het afgelopen jaar heb ik 'de herinnering' centraal gesteld. De herinnering van waarom jij een fotoshoot doet, de herinnering aan de fotoshoot, de herinnering van een mooie gebeurtenis. De herinnering is vaak de reden voor de fotoshoot. We willen graag iets tastbaars, iets waar we naar terug kunnen kijken. Iets wat we aan de muur kunnen hangen of neerzetten op de schouw. Ook in 2020 is voor mij de herinnering belangrijk. Maar ook de band met wie je op de foto gaat. Dit gaat eigenlijk altijd samen en dat vormt tot hele mooie foto's. Hele mooie herinneringen.


Plannen voor 2020

Het nieuwe jaar ligt echt op de loer. Maar wat zijn mijn plannen voor dit jaar? Ik heb twee cursussen op de planning, waarvan de eerste al gelijk in januari begint. Een goed begin van het nieuwe jaar, want ik ga nog meer kneepjes van het ondernemerschap leren. In maart volgt een tweede cursus in portretfotografie. Dan zal je denken: 'dat heb je dit jaar toch ook al gedaan?'. Dat klopt, maar met deze cursus leer ik toch weer wat andere aspecten en technieken. Je bent immers nooit uitgeleerd ;-).

Natuurlijk staat er ook een vakantie op de planning, maar wanneer weet ik nog niet. Het afgelopen jaar heb ik - afgezien van mijn break - geen vakantie gehad. Toch heb ik er niet extreem behoefte aan, ik doe nu gewoon wat ik super leuk vind en waar ik enorm veel energie uit haal.


Kortom, ik ben helemaal ready voor het nieuwe jaar. Laat 2020 maar komen, ik ga er weer een topjaar van maken!


gif13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie