Mijn favoriete seizoen om te shootenDe fotoshoots die ik binnen doe hebben natuurlijk helemaal geen invloed op het weer. Maar ik ga ook graag de natuur in voor een toffe fotoshoot. Zo heeft elke fotograaf dan ook zijn/haar favoriete seizoen om lekker buiten te gaan fotograferen. In dit blogartikel vertel ik je graag wat over mijn favoriete seizoen en waarom dit dan ook mijn favoriete seizoen is. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.


Lente & nazomer

Ik ben echt een fan van de nazomer. Wanneer de heide weer in bloei is, vind ik de natuur op zijn mooist. Ik hou echt van paars en roze. En in de nazomer staat de zon niet meer zo hoog en is deze minder fel. Op de een of andere manier vind ik een felle zon niet mooi op de foto en is eigenlijk funest voor mijn stijl. Ik heb liever bewolking of schaduw. Daarmee kan ik makkelijker mijn stijl behouden.


Maar ook de lente mag zeker genoemd worden. Zeker wanneer de blaadjes weer aan de bomen zitten, bloemetjes in bloei komen. Prachtige bloemenvelden. Voel jij hem ook al? Dat vind ik dus ook echt geweldig om te zien. Ik hou ook echt heel erg van bloemen. Al heb ik hier nog geen bloemenveld ontdekt. Maar daar ga ik volgend jaar eens naar op zoek!


Sfeer

De sfeer in de lente en nazomer is allebei totaal verschillend. En als ik dan écht tussen deze 2 moet kiezen, dan kies ik voor de nazomer. Dat vind ik echt ge-wel-dig! Ook is de herfst een prachtige tijd om te shooten. Dat wordt vaak gezien als nat en koud. Maar het is steeds vaker droog en mooi weer, waardoor je ook prima in de herfst een fotoshoot kunt doen. Door de mooie warme kleuren krijg je ook weer een hele mooie sfeer.


Alle drie deze seizoenen hebben echt zo hun eigen karakter. Hun eigen sfeertje. Het is maar net waar je van houd. Hoewel ik (ook letterlijk) van warmte houd, is de zomer juist meer een uitdaging voor dezelfde stijl foto's.


Nu ben ik wel benieuwd: in welk seizoen zou jij het liefst een fotoshoot buiten doen?

#fotograaf #portretfotograaf #portretfotografie #fotograafbreda #fotograafoosterhout #fotograafdongen #fotograaftilburg

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie