Ik kan niet in hokjes denken

Als je begint met ondernemen krijg je een geweldig advies om je niche te kiezen. Een niche is dat je een keuze maakt van een deel van de markt waarin je onderneemt. Bijvoorbeeld als verkoper zal je niet alles verkopen, maar bijvoorbeeld alleen kleding of alleen maar schoenen. Even lekker in Jip en Janneke taal. Ook mij werd dit advies gegeven. En mijn zoektocht was erg lang om een fijne niche te vinden. Iets meer dan een halfjaar geleden hakte ik die knoop door en had ik mijn niche gekozen. Alleen wat blijkt? Ik hou niet van in hokjes denken...

Foto gemaakt door klant

Een niche is een hokje

Het klinkt misschien ontzettend stom, maar voor mij is het denken in niches hetzelfde als denken in hokjes. Ik hou er niet zo van om in hokjes te denken en te werken. Dat is ook wel gebleken het afgelopen halfjaar. Ik raakte als snel mijn creativiteit en motivatie kwijt. Mega zonde natuurlijk! Al had ik toen nog niet door waar het probleem lag. Dat lampje ging pas afgelopen weekend branden.


Ik vind zoveel leuk!

Dat ik een fotograaf ben in hart en nieren, hoef ik je na dit stukje misschien niet eens meer uit te leggen. Ik ben nog net niet geboren met een camera in mijn hand. Zowel mijn opa als mijn vader liepen (bijna) altijd met een camera rond. Nu heb ik mijn opa helaas niet lang gekend, maar zo vertelde mijn vader dat altijd. En mijn vader is eigenlijk net zo. Als hij op pad gaat of op vakantie, dan gaat de camera altijd mee. En bij mijn vader bleef het niet bij vakantiekiekjes.

Toen ik ergens in mijn tienerjaren mijn vader weer bezig zag met zijn camera, wilde ik ook wel eens met een grote-mensen-camera een foto maken. Toen was natuurlijk het hek van de dam. En volgens zijn fotoclubleden had ik talent.


Toch kreeg ik natuurlijk niet meteen ook een grote-mensen-camera. Zo af en toe leende ik de camera van mijn vader of pakte ik mijn eigen compact camera. Uiteindelijk kwam er wel een grote-mensen-camera, de Nikon D70. Ik vond het fantastisch en fotografeerde alles wat los en vast zat.

En hij ging ook mee op vakantie. Jaren later ben ik zelfs op fotovakantie geweest samen met mijn vader.


Alles, maar behalve...

Hoewel ik echt bijna alles fotografeer, zal je mij geen gebouwen zien fotograferen. Dat is ook wel een van de weinige categorieen waar mijn hart niet zo snel van gaat kloppen. Auto's ook niet trouwens. Maar voor de rest vind ik alles wel leuk! En dat is precies waar ik ook met mijn gevormde niche tegenaan loop. Ik kan niet meer alles doen en vooral niet laten zien. Dat vind ik ontzettend jammer. Ik moet echt geprikkelt worden en uitgedaagt. Daar blijf ik creatief door. Geef mij maar eens een toffe uitdaging!


Dus ik ga niet meer in hokjes denken

Bij deze dus: ik ga mezelf niet meer in een hokje stoppen. Ik ga nu fotoshoots doen die ik leuk vind, waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik oprecht blij van wordt. Je zal vanaf nu dus ook meer soorten shoots voorbij zien komen. En ik zeg je eerlijk, daar kijk ik enorm naar uit!

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie