Hoe kwam ik met fotografie in aanraking?

Bijgewerkt: 7 dec 2020


Foto door: Roel van Breugel

Veel komen anno nu met fotografie in aanmerking door de mobiele telefoons. Altijd handig een telefoon met camera op zak. Maar ik ontdekte het al op jonge leeftijd, toen mobiele telefoons nog niet eens een camera hadden (yes, i'm getting old...).


Familie dingetje

Een leuk feitje van dit hele verhaal is dat mijn opa en mijn vader allebei altijd graag fotografeerden (mijn vader nog steeds trouwens, helaas is mijn opa er niet meer). Het bijzondere daaraan is dat het dus al 3 generaties mee gaat. En mijn opa heeft zijn camera's nooit weg gedaan. De camera die ik op de foto hierboven vast heb, is inderdaad een van mijn opa geweest. Gaaf ding he?!


Fotograferen voor fun

Voor mij was fotografie heel erg lang alleen maar voor fun. Al jong wilde ik een wegwerpcamera voor de vakanties. Ik vond de spanning van het wachten op de foto's die uit het rolletje zouden komen echt geweldig! Maar ja, de techniek gaat ook vooruit en toen de compact camera kwam, moest ik die natuurlijk ook hebben... Eerst met een rolletje, later toen de digitale kwam... Nou ja je weet het wel😉.


Pap een nieuwe camera...

Ik weet nog goed dat mijn vader zijn eerste digitale spiegelreflex camera kocht. Een interessant ding vond ik het. En die pixels, wauw! Dat was toen natuurlijk het einde van de wereld. "Mag ik het eens proberen", vroeg ik. En daar schoot ik mijn eerste, mooie foto van een bosje tulpen.

En ja, als iets in je bloed zit, dan hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen dat ik ook zo'n ding wilde hebben natuurlijk. Ik kocht er eentje tweedehands, precies dezelfde als mijn vader. Een Nikon D70 (ik heb hem nog steeds).


Klik, klik, klik

Ik fotografeerde er lekker op los. Bloemetjes en plantjes waren absoluut favoriet. Maar ook begon ik mijn interesse te krijgen in portretfotografie. Ik ging bij een fotoclub bij ons in het dorp, waar mijn vader al wat jaren lid was.

En wat later begon ik aan de fotovakschool omdat ik het zo leuk vond en graag meer wilde leren. Zonder ook maar het idee te hebben dat ik hier ooit mijn werk van zou (willen) maken.


En toen in 2018...

In Juli 2018 tekende ik bij de Kamer van Koophandel voor mijn bedrijf. De kriebels gierden door mijn lijf. Een strak plan had ik toen nog lang niet. Dat is in de afgelopen 2 jaar gegroeid en nu kan ik zeggen dat ik een heel mooi bedrijf heb opgebouwd.


#fotograaf #fotografiemetgeschiedenis #portretfotograaf #fotograafbreda #fotograafdongen #fotograafoosterhout #fotograaftilburg #fotograafraamsdonksveer