Geen mensen fotograferen? Gelukkig heb ik een hond!

Dat het even niet mogelijk is om mensen te fotograferen, hoef ik niet meer te vertellen. Wel vind ik dat écht ontzettend jammer. Maar mijn camera helemaal links laten liggen? Nee, daar word ik erg ongelukkig van. Ik besloot dus dat ik op een andere manier mijn creativiteit moest gaan uiten. En wellicht met fotografie wat ik later nog eens kan gaan aanbieden. Nu heb ik de tijd om juist nieuwe dingen uit te proberen.


Hondenfotografie

Ik heb een grote bewondering voor hondenfotografen. Ze maken echt prachtige plaatjes van huisdieren. Ik vind eigenlijk het woord huisdier een beetje te min, een hond (en elk ander huisdier) is een gezinslid. Vroeger werd het nog wel eens ondergewaardeerd, een huisdier. Maar steeds vaker worden huisdieren gefotografeerd. Groot en klein. Daar ben ik blij om, want zelf ben ik ook echt DOL op dieren (even voor jouw beeldvorming: ik heb een hondje, een hamster en 2 parkieten)!

Ik dacht altijd dat hondenfotografie niks voor mij zou zijn. Maar in zo'n tijd als nu, schept dat toch nieuwe inzichten. Waarom zou het niks voor mij zijn? Had ik het ooit geprobeerd? De antwoorden hierop waren: geen idee en nee, dat heb ik nog nooit geprobeerd. Dus daar moest dan maar eens verandering in komen.Privé model

Het is lastig om met hondenfotografie te oefenen in deze tijd, als je zelf geen hond hebt. Nou was dat voor mij geen enkel probleem. Ik heb een privé model, Budgie! Hij is alweer 10,5 jaar oud, maar dat zou je niet zeggen toch? Voor deze eerste keer koos ik voor onze huiselijke setting. Ik was benieuwd wat dat met het beeld zou doen. Hondenfotografie staat erg bekend om de mooie omgeving buiten, maar ik wilde eerst even wat anders proberen. Tevens is dit de plek waar de hond zich thuis voelt, minder snel afgeleid raakt door nieuwe interessante geurtjes of andere honden. Eigenlijk ideaal om mee te beginnen dus.

Ik heb in dit geval gebruik gemaakt van het natuurlijk licht wat door de ramen naar binnen viel. Dit is mijn meest favoriete licht. Ik vind dat persoonlijk het allermooiste.


Ook naar buiten

Budgie was een uitstekend model. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij het zó goed heeft gedaan. Natuurlijk kreeg hij ook een beloning. Echter, ik had gewoon niet verwacht dat hij het zou toelaten bij zijn eigen baas. Het viel me dus alleszins mee. Nu we de binnenlocatie hebben uitgeprobeerd, wil ik ook graag met hem naar buiten. Dat staat binnenkort op de planning. Resultaten zullen nog volgen ;-) .


#hondenfotografie #hondenfotograaf #hondenfotograafbreda #hondenfotograaftilburg #huisdierenfotograaf

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie