Fotoshoot in de regen in BredaOh, oh, oh. Ik kan mij deze fotoshoot nog zo goed herinneren. Deze shoot viel namelijk letterlijk in het water! Maar mij krijg je niet zomaar gek, dus zo creatief als ik ben heb ik zelfs van deze fotoshoot wat weten te maken.


Geen neerslag zei Buienalarm

Ik gebruik 3 of 4 weerapps om te bepalen of een fotoshoot door kan gaan. Bij lichte (mot)regen is het niet meteen een reden om de fotoshoot te verplaatsen. In dit geval was de neerslag minimaal en Buienalarm zei zelfs dat er niets zou vallen. Genoeg redenen om snel in de auto te springen naar de locatie dus.


Grote plassen

Onderweg zag ik al letterlijk de bui hangen. Mijn klanten, die van ver kwamen, al onderweg natuurlijk en bellen in de auto doe ik alleen als het nodig is (en handsfree😉). Hoe dichter ik bij de locatie kwam, hoe donkerder het werd.

En de vooruit van mijn auto bleef inmiddels ook niet meer droog. Toch hield ik me vast aan de voorspelling van de weerapps. Waarschijnlijk zou het zo voorbij zijn, zoals vaker in Nederland.


Wachten op een droog moment

Ook ik maak wel eens een fout(je). Ik ben ook geen weerapp en zelfs deze hadden geen gelijk. Hoewel het eerst een paar spatjes waren, begon het later harder te regenen. Net op het moment dat ik mijn camera had ingesteld moesten we rennen om te schuilen onder de bomen.

Het vergde van ons allemaal een hoop geduld. Want echt droog, dat werd het bijna niet. De meest droge momenten wisten we te benutten om snel (en dan ook écht snel) foto's te maken en vervolgens weer onder de boom te schuilen voor de volgende bui.

Waarom dan toch shooten?

Je vraag je wellicht af waarom ik door ben gegaan. Dat vroeg ik mezelf ook af of dat wel zo verstandig was. Maar tijdens de fotoshoot heb ik natuurlijk even overlegd met deze lieve mensen.

Het was precies het weekend voor er nieuwe maatregelen bekend zouden worden gemaakt, ze hadden een lange rit er op zitten en het was allemaal voor hun lieve oma.

Soms dan moet je dus gewoon geduldig zijn en creatief zijn. Ik heb dan ook nooit kort achter elkaar een andere fotoshoot, zodat ik dit soort dingen kan opvangen. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, niet om de tijd.


Lesje geleerd

Maar ook als fotograaf leer ik natuurlijk steeds weer bij. Zo heb ik na deze fotoshoot direct een stel transparante paraplu's aangeschaft. Het Nederlandse weer krijgt mij niet gek en ik ben de volgende keer in elk geval voorbereid!