Even terugblikken op 2020


2020, het was een jaar met hoogtepunten maar ook zeker dieptepunten. Ik kan me geen jaar herinneren die zo wisselend was als deze. Qua emoties, fotoshoots, gesprekken en ontwikkelingen. Innoverend was het ook zeker.


De stilte

Tot augustus was het erg stil voor mij. Mede door de komst van Corona bleef mijn agenda lange tijd leeg. Ik zal eerlijk zijn dat ik dat echt wel even lastig vond. Ik kon soms maar moeilijk accepteren dat ik hier geen grip op had.

Toch wist ik me te herpakken. Dankzij een coaching die ik volgde voor een betere mindset. Dit was misschien wel mijn beste stap ooit. Het veranderde zoveel!


De mail pliept en de telefoon rinkelde

Vanaf augustus begon ik te merken dat mensen weer fotoshoots durfde en wilde boeken. Mijn telefoon was niet langer meer zo stil en ook mijn mailbox vulde zich met verschillende aanvragen.

Wat me vooral op viel was dat mensen het juist nu zo belangrijk vinden (en vonden) om een fotoshoot te doen. Veel fotoshoots waren voor opa en/of oma. Ook kreeg ik een paar aanvragen binnen voor jubileums. Het gaf me echt weer wat meer vertrouwen, ondanks dat ik die weer terug had dankzij mijn coaching.


Een tweede lockdown

Maar de donderslag kwam toch wel de dag na mijn verjaardag. Op 14 december besloot Rutte dat er een nieuwe lockdown moest komen. Om precies te zijn ging dat gelijk die nacht in.

Ik was best verslagen. Ik vond het oneerlijk en ik baalde ervan. Het ging net zo lekker. Maar weet je, ik ga niet weg. En ik heb er vertrouwen in dat we Corona (over een tijdje) onder controle krijgen. En dan is het mijn tijd om nog harder te kunnen knallen. Om nog meer fantastische fotoshoots te mogen doen.

Daar kijk ik enorm naar uit. En ik kijk vooral naar het einde van deze tunnel. Want binnen deze tunnel zijn de mogelijkheden helaas beperkt.


Lancering van een nieuw fotoshoot pakket

Maar net voor de lockdown lanceerde ik iets bijzonder tofs. Een nieuw fotoshootpakket met een fotoalbum. Ik wilde dit al zolang ik mijn bedrijf heb, maar ik kon maar niet de juiste leverancier vinden die bij mij paste.

Deze leverancier kwam ineens op mijn pad en het was gelijk dikke mik! Ook zie ik zeker mogelijkheden om hier andere fotoproducten af te gaan nemen en toe te voegen aan mijn aanbod.


Ja, het was me wel een jaartje. Maar ik kan niet anders zeggen dat mijn jaar echt zo slecht nog niet was. Met de enorme persoonlijke groei die ik heb door gemaakt, wat echt wel mijn hoogtepunt was. Volgend jaar ga ik uit van een beter jaar met nog meer mooie fotoshoots.