5 tips voor een ultiem fijne ervaring tijdens een fotoshoot


Een fotoshoot boeken is toch wel een spannend moment. Ineens staat die afspraak daar! Helemaal te begrijpen dat je een beetje zenuwachtig hier voor bent. Daarom heb ik in dit artikel 5 handige tips voor je, hoe jouw fotoshoot een fijne fotoshoot kan zijn en vooral ook hoe ik je daarbij help.


1. Take time

Als eerst, ik heb geen haast. Je mag het spannend vinden en je mag ook zeker even wennen aan mij en de camera. Het is toch best wel een 'ding'. Verwacht dan ook niet van jezelf dat de eerste foto's meteen de beste zijn. Dit zijn over het algemeen de 'inkomertjes'. De beste foto's komen later wel.


2. Voel je comfortabel

Misschien klinkt dit wel heel logisch, maar het is zeker belangrijk dat je je comfy voelt. Sommige vinden het bijvoorbeeld super spannend om op een openbare plek te shooten. Kwel jezelf dan zeker niet en kies voor de mobiele fotostudio, waarmee ik bij jou thuis kom. Dat is jouw veilige haven waar je je op je gemak voelt. Vergeet ook zeker niet om hierop je kleding aan te passen. Trek iets aan waarin je jezelf zeker voelt. Waarin je straalt. Dan voel jij je enorm comfy en dat ga je écht terug zien op de foto's. Daarvoor durf ik best met jou een weddenschap aan te gaan. ;-)


3. Buiten de spits

Ook deze past wel bij het eerste punt. Een fotoshoot kun je dan ook het beste buiten de spits doen. Je wilt gewoon niet te laat komen voor je afspraak en als je gehaast aan komt is dat alles behalve prettig. Daarom probeer ik zoveel mogelijk mijn shoots buiten de spits te plannen. Maar als het niet anders kan, neem je tijd er voor.


4. Inspiratie

Voor sommige helpt het, voor sommige niet. Maar kijk eens rond op Pinterest en Instagram naar ideeën. Misschien kom je wel iets tegen wat je heel erg tof vind. Let wel, ik kopieer niets. Hierin zal ik mijn eigen invulling aangeven. Maar ideeën op doen staat natuurlijk helemaal vrij! Bekijk ook eens op mijn instagramaccount de behind the scenes. Zo kun je een beetje zien wat je kunt verwachten.


5. Maak kennis met je fotograaf!

Al deze punten helpen natuurlijk zeker bij een fotoshoot. Maar je zal eerder bij iemand gemakkelijk op de foto gaan die je kent. Dus maak dan ook zeker even kennis met de fotograaf die je kiest.

Daarom heb ik dan ook een kennismakingsgesprek in het leven geroepen. Uit mijn ervaring is gebleken dat het voor de klant heel prettig is om te weten wie ze voor zich hebben. En daarbij wil ik ook graag jouw wensen horen natuurlijk. Wil je graag kennis met mij maken? Dat kan. Je kunt hier je kennismakingsgesprek (die overigens gratis én vrijblijvend is) aanvragen.

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie