5 gratis apps om je foto's te bewerken op je telefoon

Dat we foto's met ons mobiel maken is natuurlijk geen geheim. Zelf pak ik ook regelmatig mijn mobiel om foto's te maken. Ik heb namelijk niet altijd mijn spiegelreflexcamera bij de hand. Dan komt het goed uit dat je mobiel een camerafunctie heeft! Ik heb al deze apps zelf persoonlijk uitgeprobeerd. Ik vertel jullie wat je er mee kunt en wat je er aan hebt. Ook zal ik mijn bewerkingen met jullie delen. Wil je weten welke apps ik heb getest? Kijk dan snel verder!


Werble (alleen Iphone)

Deze app is wel een hele toffe app, maar ook wat beperkt. Met deze app kun je van je foto een GIF bewerking maken. Het ziet er super tof uit, zeker als profielfoto op bijvoorbeeld je social media kanalen. Wat ik wel een nadeel vind aan deze app, is dat het standaard pakket een aantal bewerkingen heeft. Daarna moet je zelf nieuwe downloaden (betaald en gratis mogelijkheden). Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je telefoon vol raakt. Desalniettemin een hele leuke app om eens mee te spelen.


Bewerkt met Werble


MOLDIV (Android en Iphone)

Ik zag dat ik deze app al eens eerder had gedownload, maar wist niet meer waarom ik het niet meer op mijn telefoon had staan. Nadat ik deze onderstaande foto aan het bewerken was, ontdekte ik weer waarom. De filters die je ziet zijn betaald. Dat vond ik ansich wel erg jammer. Maar nu zag ik dat ze inmiddels wat nieuws er aan hebben toegevoegd. Dat noemen ze in de app 'film'. Hiermee kun je dus eigenlijk in feite ook een filter bepalen. Wel weinig keus, wat mij betreft. Leuke bijkomer van deze app is dat je je huid heel mooi glad kunt maken. En je kunt - als je dat wilt - je gezicht smaller laten lijken en je ogen vergroten. Dat is niet mijn piece of cake, alleen de huid heb ik even gladder gemaakt.


Bewerkt met MOLDIV


Photo Lab (Android en Iphone)

Eerlijk? Ik vind her verschrikkelijk. Hij is semi-gratis. Je krijgt een pagina met allerlei toffe bewerkingen te zien. Je klikt aan wat je tof vind en kiest je foto. Vervolgens wordt jouw foto omgezet naar deze gekozen bewerking. Je kunt net zoveel aanpassen daarna als je wilt. Maar opslaan kost je geld, dan moet je een betaalde versie downloaden (á €9,99). Geen aanrader helaas!


Lightroom (Android en Iphone)

Ik gebruik Lightroom voor de foto's die ik van jullie maak ook. Maar dan natuurlijk op mijn computer. Al enige tijd gebruik ik dit programma ook op mijn telefoon. Het werkt ook hetzelfde. Hierdoor was het voor mij natuurlijk heel makkelijk om mijn weg erin te kunnen vinden. Voor de echte liefhebber die helemaal zelf alles wilt bewerken, is dit de ideale app wat mij betreft. Ik hou ervan!


Bewerkt met Lightroom


BeFunky (Andriod en Iphone)

Dit is best een leuke app! Ik vind het leuk dat je verschillende kaders kunt gebruiken en aanpassen. Daarnaast heb je ook best was keus uit allerlei filters. Ik denk in combinatie van andere apps dat je hiermee hele toffe dingen kunt creëren!


Bewerkt met BeFunky

Je hebt dus best leuke apps waar je hele leuke dingen mee kunt creeren. Ik heb natuurlijk zoveel mogelijk basis bewerkingen uitgeprobeerd en bewerkingen die ik zelf zou doen. Natuurlijk is de creativiteit helemaal aan jou!


Is dit toch niet zo aan jou besteed? Dan wil ik je er graag bij helpen. Laten we kennis maken en een afspraak maken voor een gezellige fotoshoot!


Welke apps gebruik jij om je foto's mee te bewerken?


#photoeditor #photoapps #fotografieapps #apps #fotobewerken #fotoshoot #fotografie

47 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie