4 kledingtips voor jouw fotoshootJe fotoshoot staat gepland, super leuk! Maar een vraag wat mij heel vaak gesteld wordt is: "wat trek ik aan?". Nu ken ik natuurlijk jouw kledingkast niet, maar ik kan je wel wat handige tips mee geven. Aan de hand van deze tips wordt het zeker een stuk makkelijker voor jou om kleding voor de fotoshoot uit te gaan zoeken.


Houd rekening met de achtergrond

Wanneer je een fotoshoot geboekt hebt, heb je (zeer) waarschijnlijk het portfolio van de fotograaf bekeken. Hierdoor weet je de stijl van de fotograaf en ook met welke materialen hij of zijn werkt. Zo kan de kleur van de achtergrond een belangrijke rol spelen in wat je aantrekt. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je enorm vloekt of dat je verdwijnt in de achtergrond. Weet je niet welke achtergronddoeken je fotograaf gebruikt? Vraag het gerust!


Comfy maar geen joggingsbroek

Hoe leuk een ander je ook dat ene jurkje vind staan. Als jij je er niet helemaal 100% jezelf in voelt, ga je dat geheid terug zien in de foto's. Ben daarom dan ook selectief in het kiezen van je kleding waar jij je echt optimaal comfortabel voelt.

De kop van deze alinea is natuurlijk lekker drastisch, maar als een joggingbroek nou heel tof gecombineerd wordt, kan dat natuurlijk ook prima! Het ging er natuurlijk om dat je er niet 'slonzig' bij loopt. Dat is wel zonde van de fotoshoot.


Maak setjes van te voren

Ook als je geen fashionista bent, is het handig als je van te voren al bekijkt en past wat je tijdens de fotoshoot wilt dragen. Bekijk goed wat wel en niet bij elkaar past en voel of je je er lekker bij voelt. Daarna kun je deze setjes klaar leggen of als je al ruim van te voren hier mee bezig bent foto's maken met je telefoon. Zo weet je meteen wat je aan kunt doen en bespaar je een hoop tijd!


Om je nog meer op weg te helpen

Kleding is gewoon echt een ding. Daarom vond ik een paar super handige linkjes die je verder kunnen helpen bij het kiezen van je kleding.

» Kies de beste kleuren voor je kleding

» Doe zelf je kleur test voor kleding!

» Dit zegt een kleur over jou


#kledingtips #fotoshoot #fotograafaanhuis #portretfotograaf #fotostudio #breda #oosterhout #dongen #Tilburg

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

KVK: 72212454

BTW: NL001143471B49

© Copyright 2021 Simone Haneveer Fotografie